Marit namnsdag

Namnsdag den 6 maj

När har Marit namnsdag, och vilka namn har namnsdag samma datum?


Namnet Marit har i den svenska kalendern namnsdag den 6 maj. Det är nu 46 dagar sedan den senaste namnsdagen. Nästa gång Marit har namnsdag är om 318 dagar, den 6 maj 2025.

Delar Marit namnsdag?

Marit delar namnsdag med Rita.

När har Marit namnsdag?

Den 6 maj har Marit namnsdag i Sverige.

Fakta om Marit

  • Namn: Marit
  • Namnsdag: 6 maj
  • Namnsdagen delas med: Rita
  • Dagar sedan senaste namnsdag: 46 dagar
  • Dagar till nästa namnsdag: 318 dagar
  • Senaste namnsdag: 6 maj 2024
  • Nästa namnsdag: 6 maj 2025

Alla namnsdagar i maj

Tips för att fira namnsdagen

Hur firar du namnsdagen för Marit? Här kommer vi med matnyttiga tips för överraskningar och presenter som är lagom stora för en namnsdag.

1. Blommor

Blommor gör vem som helst glad, och en vacker bukett blommor är bara ett klick bort. Blombuketten du väljer levereras smidigt hem till den person du vill fira tillsammans med ett personligt meddelande.

2. Välgörenhet

Gör världen till en bättre plats — ge en gåva till utsatta barn via UNHCR. En utmärkt gåva utan att du behöver köpa "prylar". Du kan så klart välja att skänka pengarna i namnet på den du firar och visa upp ett gåvocertifikat istället för en fysisk present. Fint för både jordklotet och välgörenheten.

3. Goda delikatesser

Om den som ska firas gillar ostar eller delikatesser finns det ett utmärkt sortiment hos Ostogram, som erbjuder både delikatesslådor, hemleverans och gåvokort.

4. Hälsning

Vill du skicka andra typer av hälsningar eller presenter? Hos Nalleriet kan du skicka både choklad, personliga hälsningar och gosedjur till släktingar, vänner och bekanta. Det finns mängder med färdiga paket och presenter att välja mellan — så får du inspiration på köpet!

5. Upplevelser

Att ge bort en upplevelse är en lite större present, men en oförglömlig sådan — välj bland mängder med olika upplevelser i alla möjliga olika inriktningar och prisklasser. Hittar du något för den du vill fira?

6. Tidningar

Har den du vill fira någon hobby eller större intresse? Med en tidningsprenumeration kan intresset hållas vid liv, och personen blir påmind om din present regelbundet under en längre tid.

Vi hjälper gärna till med tips om du undrar hur du ska fira namnsdagen. Hör bara av dig till oss via kontaktformuläret!