Alla stjärntecken

Stjärntecken

Uppdaterad 20 maj 2024

Alla stjärntecken

Vi går igenom alla stjärntecken och dess olika betydelser!

Alla stjärntecken

Här går vi igenom respektive stjärntecken och vad de står för.

1. Väduren (Aries) ♈️

Väduren (Aries) är det första stjärntecknet i zodiaken och representeras av en feminin symbol. Väduren sägs vara självsäker, energisk och modig. Personer födda under detta stjärntecken är ofta pionjärer, äventyrslystna och har en stark drivkraft att uppnå sina mål.

Datum för stjärntecknet Väduren: 21 mars - 20 april

2. Oxen (Taurus) ♉️

Oxen (Taurus) är det andra stjärntecknet i zodiaken och representeras av en symbol för en tjur. Oxen sägs vara tålmodig, praktisk och pålitlig. Personer födda under detta stjärntecken är ofta påvisa och har en stark fysisk och materiell närvaro i sitt liv.

Datum för stjärntecknet Oxen: 21 april - 20 maj

3. Tvillingarna (Gemini) ♊️

Tvillingarna (Gemini) är det tredje stjärntecknet i zodiaken och representeras av symbolen två tvillingar. Tvillingarna sägs vara kommunikativa, intelligenta och snabbdtänkta. Personer födda under detta stjärntecken är ofta sociala, mångsidiga och har en nyfikenhet för att testa nya saker.

Datum för stjärntecknet Tvillingarna: 21 maj - 20 juni

4. Kräftan (Cancer) ♋️

Kräftan (Cancer) är det fjärde stjärntecknet i zodiaken och representeras av en symbol för en kräfta. Kräftan sägs vara empatisk, intuitiv och beskyddande. Personer födda under detta stjärntecken är ofta mycket känsliga, familjeorienterade och har förmågan att skapa starka emotionella band.

Datum för stjärntecknet Kräftan: 21 juni - 22 juli

5. Lejonet (Leo) ♌️

Lejonet (Leo) är det femte stjärntecknet i zodiaken och representeras av symbolen för ett lejon. Lejonet sägs vara självsäker, generös och lojal. Personer födda under detta stjärntecken är ofta karismatiska, självuttryckande och har en stark inre kraft att lysa i rampljuset.

Datum för stjärntecknet Lejonet: 23 juli - 23 augusti

6. Jungfrun (Virgo) ♍️

Jungfrun (Virgo) är det sjätte stjärntecknet i zodiaken och representeras av en symbol för en jungfru. Jungfrun sägs vara analytisk, förnuftig och praktisk. Personer födda under detta stjärntecken är ofta ordentliga, fokuserade och har en stor omsorg om detaljer.

Datum för stjärntecknet Jungfrun: 24 augusti - 22 september

7. Vågen (Libra) ♎️

Vågen (Libra) är det sjunde stjärntecknet i zodiaken och representeras av en symbol för vågskålar. Vågen sägs vara diplomatisk, rättvis och samarbetsvillig. Personer födda under detta stjärntecken är ofta charmiga, harmoniska och har en stark strävan efter balans och rättvisa.

Datum för stjärntecknet Vågen: 23 september - 23 oktober

8. Skorpionen (Scorpio) ♏️

Skorpionen (Scorpio) är det åttonde stjärntecknet i zodiaken och representeras av en symbol för en skorpion. Skorpionen sägs vara passionerad, intensiv och målmedveten. Personer födda under detta stjärntecken är ofta mystiska, emotionella och har en stor förmåga att läsa av andra människor.

Datum för stjärntecknet Skorpionen: 24 oktober - 22 november

9. Skytten (Sagittarius) ♐️

Skytten (Sagittarius) är det nionde stjärntecknet i zodiaken och representeras av en symbol för en skytt. Skytten sägs vara ärlig, äventyrlig och optimistisk. Personer födda under detta stjärntecken är ofta frihetsälskande, ärliga och har en stor passion för att utforska världen.

Datum för stjärntecknet Skytten: 23 november - 21 december

10. Stenbocken (Capricorn) ♑️

Stenbocken (Capricorn) är det tionde stjärntecknet i zodiaken och representeras av en symbol för en get. Stenbocken sägs vara ambitiös, disciplinerad och ansvarsfull. Personer födda under detta stjärntecken är ofta målmedvetna, praktiska och har en stark vilja att klättra uppåt i karriären.

Datum för stjärntecknet Stenbocken: 22 december - 19 januari

11. Vattumannen (Aquarius) ♒️

Vattumannen (Aquarius) är det elfte stjärntecknet i zodiaken och representeras av en symbol för en vattenbärare. Vattumannen sägs vara oberoende, intellektuell och originell. Personer födda under detta stjärntecken är ofta humanitära, nytänkande och har en stark vilja att förändra världen till det bättre.

Datum för stjärntecknet Vattumannen: 20 januari - 18 februari

12. Fiskarna (Pisces) ♓️

Fiskarna (Pisces) är det tolfte stjärntecknet i zodiaken och representeras av en symbol för fiskar. Fiskarna sägs vara intuitiva, ödmjuka och drömska. Personer födda under detta stjärntecken är ofta empatiska, fantasifulla och har en stark koppling till sin inre värld.

Datum för stjärntecknet Fiskarna: 19 februari - 20 mars

Stjärntecken på engelska

Vid varje stjärntecken har vi angett det engelska namnet inom parentes. Läs mer om alla stjärntecken på engelska.